PARTEA II - MODUL 4

Utilizarea social media si networking-ului pentru cresterea vizibilitatii si profitabilitatii. Reputatia online.

Definiția de "social media" furnizate de dictionary.com este următoarea: "site-uri web și alte mijloace de comunicare online, care sunt utilizate de către grupuri mari de oameni pentru a partaja informații și de a dezvolta contacte sociale și profesionale: Multe întreprinderi folosesc social media pentru a genera vânzări".
A devenit o practică standard pentru branduri și întreprinderi de toate dimensiunile să fie prezente în social media, deși gestionarea diferitelor canale sociale cu succes necesită unele cunoștințe și practici. Antreprenorii au început să folosească canale de social media precum Facebook, Instagram, LinkedIn etc., pentru a-și crește audiența și baza de clienți și pentru a-și construi marca și afacerea într-un mod strategic.   

Instagram este unul dintre cele mai utilizate site-uri de social media gratuite. Acesta a fost dezvoltat în 2010 de Kevin Systrom și Mike Krieger. Între 2013 și 2018, Instagram a avut o creștere rapidă, iar numărul utilizatorilor săi continuă să crească.
**Există peste 25 de milioane de afaceri, potrivit Instagram Business Statistics.

Instagram este în prezent una dintre cele mai populare modalități de a comercializa produse.
Platforma permite utilizatorilor să creeze un cont pe care îl pot utiliza apoi pentru a-și promova serviciile sau produsele, sau pentru a crea un portal din care abonații să afle mai multe despre afacere. Instagram găzduiește peste 500 de milioane de utilizatori zilnici, ceea ce creează o mare oportunitate de a găsi publicul țintă dorit pentru multe produse. Un număr mare de companii și celebrități folosesc acest lucru pentru a-si face vizibile serviciile într-un mediu atractiv din punct de vedere vizual.

Companiile folosesc Instagram pentru a lucra cu influenceri in scopul de a-și face cunoscute produsele. Influencerii sunt oameni obișnuiți care au cunoștințe de social media si au un număr substanțial de adepți; ei postează clipuri video sau imagini cu ei înșiși folosind produsul respectiv, creând un fel de promovare pentru a crește interesul publicului lor, ceea ce va crește numărul de abonați, de consumatori și de marketing.  

Facebook Marketing este o platformă care oferă o selecție largă de anunțuri plătite și postări asociate foarte bine direcționate, care permit brandurilor să își afișeze produsele și serviciile pentru un public masiv. Deși a început ca un mediu social faimos pe internet, în ultimii ani Facebook a devenit una dintre cele mai mari piețe.
Companiile folosesc Facebook pentru marketing din mai multe motive:
- Are expunere globală (peste 1,5 miliarde de vizitatori zilnici)
- Oferă reclame bine direcționate pentru o anumită audiență
- Oferă posibilitatea unui volum semnificativ de vizionări
- Poate fi combinat cu alte canale de marketing.
La fel ca în cazul tuturor canalelor de marketing, unul dintre primii pași ar trebui să fie definirea publicului țintă. În acest scop, Facebook Audience Insights se dovedește a fi un instrument util, oferind informații valoroase despre public – preferințe, limbă, zonă de rezidență, istoricul achizițiilor etc.
Un ghid detaliat și util despre utilizarea Facebook marketing poate fi găsit aici

Platforma video YouTube găzduiește milioane de utilizatori din întreaga lume și este al doilea cel mai mare motor de căutare al internetului din lume. Acest lucru oferă o mare oportunitate de marketing, este gratuit de utilizat, permite implicarea publicului dumneavoastră și îi arată exact cu ce se ocupă organizația dumneavoastră. Să nu mai vorbim că YouTube este una dintre cele mai bune platforme online pentru videoclipuri care devin virale.
Tipuri de videoclipuri YouTube:
• Tutoriale video: Un tutorial video este un videoclip care oferă publicului instrucțiuni despre cum să efectueze o operațiune, de exemplu, să monteze o bancă.
• Marturii client: Este un videoclip în care unul dintre clienții mulțumiți ai unei companii oferă o recenzie a produsului respectivei companii.
• În culise: Un videoclip în care compania prezinta publicului scene din momentele în care nu se fac filmări în mod oficial.
• Sfaturi și trucuri: Va fi un scurt tutorial cu privire la toate lucrurile care se pot face cu produsul.
• Prezentare live: Compania va susține o videoconferință pentru publicul său.
• Lansarea produsului: Un videoclip de lansare a produsului este un videoclip care explică ce produs nou va fi lansat și când.
• Statistici: În acest videoclip, Publicului ii sunt arătate statistici referitoare la companie, care vor dezvălui; câte vizionări primește videoclipul pe zi, in ce zone se află spectatorii din întreaga lume și cât de popular este videoclipul în comparație cu altele într-un anumit interval de timp.
• Întrebări frecvente: Acesta va fi un videoclip în care compania va răspunde la întrebări din partea publicului într-un videoclip. 

"Blog" este numele scurt pentru Web Logging. Blogging-ul poate fi una dintre principalele componente ale unui plan de marketing digital. Acesta poate fi încorporat în site-uri web, partajat pe platformele de social media sau poate acționa ca un aspect distinctiv al strategiei de marketing. Un blog este creat într-o manieră informală de conversație, de obicei, condus de o persoană sau un grup mic de persoane. Blog-urile vă pot face să păreți un expert in ceea ce privește subiectul sau produsul la care faceți referire in blog. Ele pot fi create în mod gratuit cu platforme pentru blogging:
• WordPress.com.
• Medium.com
• Ghost.org
• Squarespace.com
Blogurile ajută la construirea de comunități și constituie o modalitate ideală de a implica publicul.
"Vlog" este numele contractat pentru video logging. În prezent este extrem de popular. Vloggerii își postează videoclipurile pe YouTube, iar mulți dintre ei fac acest lucru zilnic pentru a-și menține audiența implicată.
Podcast-uri - podcast-uri pot fi foarte atrăgătoare, mai ales pentru mileniali. Acest lucru se datorează faptului că acestea se potrivesc perfect unui stil de viață ocupat, implică publicul, oferindu-le informații și ceva de ascultat in decursul efectuării altor activități. De asemenea, acestea permit unei companii construirea unor legături personale cu publicul lor. Nu numai că te poziționează ca o autoritate -explicând lucrurile în profunzime pentru utilizatori-, dar crește și vizibilitatea pe alte platforme online.

LinkedIn este în prezent cea mai mare rețea profesională de pe internet. Aceasta poate fi utilizată pentru a găsi locul de muncă sau de stagiatura potrivit, pentru a conecta și a construi relații profesionale, sau pentru a învăța abilitățile necesare pentru o viată profesională mai prosperă.
Acesta a fost lansat pe 5 mai 2003, ca o platformă orientată catre ocuparea forței de muncă, și era utilizata în principal pentru postarea CV-urilor de către solicitanții de locuri de muncă și pentru postarea locurilor de muncă de către angajatori. Totuși, în curând s-a dovedit că LinkedIn poate fi mai mult decât atât. Utilizatorii pot urmări, de asemenea, anumite zone de interes, cum ar fi paginile companiilor, diverse grupuri în funcție de interes sau locație, publicarea de informații sau scopuri educaționale.
Se poate alege între varianta de bază a contului și LinkedIn's Business Services și/sau upgrade-uri de cont Premium, care permit utilizatorilor să posteze locuri de muncă, să utilizeze soluții bazate pe talente, să facă publicitate pe platformă și să-și dezvolte strategia de vânzări pentru a include vânzările cu caracter social pe LinkedIn.
Pentru cei dintre voi care sunt noi pe platforma LinkedIn, există o descriere clar structurată pentru incepatori aici.
Mai multe informații detaliate cu privire la utilizarea deplină a platformei LinkedIn și beneficiile sale în scopuri de marketing și de afaceri pot fi găsite aici

Managementul social media

Utilizarea rețelelor sociale nu se reduce doar la crearea și gestionarea de conținut semnificativ și distribuirea acestuia prin intermediul anumitor canale de social media, ci implică, de asemenea, monitorizarea și ascultarea.
A fi activ pe rețelele sociale nu înseamnă întotdeauna să vorbești și să interacționezi cu ceilalți – monitorizarea conversației este, de asemenea, importantă, deoarece:
• Ajută afacerea ta în identificarea oportunităților de a te conecta cu ceilalți și de a oferi ajutor sau sfaturi atunci când este necesar.
• Semnalizează sau atenționează cu privire la orice aspectele emergente care ar putea afecta marca dvs., cum ar fi o critică a clientului sau o plângere.

Multe companii sunt precaute atunci când se înscriu pe rețelele sociale, deoarece sunt îngrijorate că cineva ar putea spune ceva negativ despre ele.
Adevărul este ca dacă cineva este nemulțumit de afacerea ta, ei vor publica obiecțiile lor pe social media chiar dacă dumneavoastră sunteți acolo sau nu. 

Dacă sunteți activ pe site-urile de rețele sociale - și monitorizați discuțiile care se poartă despre marca dvs., fie ca sunt pozitive sau negative - veți avea posibilitatea de a face ceva în această privință.
Deoarece multe schimburi intre afaceri si client se fac in mod public pe rețelele sociale - și la vederea deplină a tuturor utilizatorilor site-ului - modul în care reacționați la critica va influenta consecințele situației. 

• Scopul prezentei unei afaceri pe social media este acela de a se conecta cu publicul și de a încuraja comentarii, si nu de a interzice oamenilor sa își exprime opinia.
• Răspundeți la întrebarea, îngrijorarea sau critica persoanei și asigurați-vă că faceți acest lucru într-un mod adecvat.
• Dacă nu aveți toate informațiile disponibile, spune-le acest lucru - informați persoana respectiva ca veți studia problema de urgenta și veți reveni cu răspunsul cât mai curând posibil.
• Contribuiți la dialog - acest lucru se poate face prin oferirea unei alte resurse, punând o întrebare semnificativă sau adăugând propriile opinii.
• Fiți întotdeauna profesioniști, amabili și atenți, fără sa umiliți sau sa judecați pe cineva– puneți-vă în locul clientului și țineți cont de faptul că prin comportamentul dumneavoastră se reflecta brandul dvs. 

Social media marketing este consumatoare de timp și efort, dacă doriți să o faceți în mod corespunzător și cu sens. În calitate de membru activ al comunității sociale online, ar trebui:
• să vă conectați frecvent cu publicul
• să ascultați, să monitorizați, să răspundeți
• să adăugați valoare.
Există o serie de modalități de a vă restructura participarea. Ele sunt instrumentele gratuite și cele plătite care oferă astfel de perspective pentru publicarea și programarea postării conținutul pe diferite canale sociale și pentru gestionarea conversațiilor purtate referitor la mărca sau afacerea dvs. online.

Google favorizează conținutul de înaltă calitate și relevant. Este esențial să publicați conținut la care oamenii sunt atenți, la care se vor conecta și probabil că îl vor partaja cu alte persoane prin intermediul rețelelor sociale.

Atunci când utilizatorii creează link și partajează informații, Google consideră aceste linkuri drept un semn că acel conținut are "autoritate" și îl clasifică favorabil pentru cuvintele cheie și șirurile de căutare incluse în acesta.

Prin urmare, trebuie să stabiliți două lucruri:
• Cuvintele cheie și expresiile (șirurile de căutare) prin care doriți să fie cunoscută afacerea dvs.;
• Întrebările pe care clienții dumneavoastră le cauta pe Google.
Începeți să inserați inteligent și constant aceste cuvinte și expresii în conținutul pe care îl creați și partajați, marcându-le în planul de marketing al conținutului.

Puteți afla mai multe despre imbunatatirea SEO și despre cautarea dupa cuvinte cheie.
Respectarea unor reguli cheie vă va fi de folos in gestionarea si controlarea deplina a managementului dumneavoastră.
Resursă: Google Garage oferă instruire gratuită pentru a vă ajuta să profitați la maximum de oportunitățile online, inclusiv module, pentru a decide ce platforme de social media sunt potrivite pentru afacerea dvs., pentru a vă stabili obiective, pentru a vă face remarcat pe rețelele sociale, pentru a vă măsura succesul și pentru a evita capcanele. 

La fel ca în orice altă activitate de marketing în care vă implicați, este important să știți dacă eforturile dumneavoastră funcționează și dacă vă promovează obiectivele.

Puterea potențială de a folosi social media pentru a vă dezvolta și spori reputația dumneavoastră personală și de afaceri este mare, dacă este utilizata in modul corect de a stimula afacerea dumneavoastră.

Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, canalele de social media pot ajuta oamenii sa obțină o mai bună apreciere, pentru a construi legaturi de brand și de încredere. Pe termen lung, implicarea ta pe rețelele de socializare poate genera clienți potențiali și venituri pentru afacerea ta – și, în cele din urmă – se poate dovedi a fi cea mai importantă măsură a ta.

Unele metode simple de măsurare a eficienței de social media și activități de marketing de conținut sunt enumerate mai jos.

4.1. Măsurarea rezultatelor conținutului
În funcție de obiectivele dvs., există o serie de mijloace pentru a măsura realizarea marketingului de conținut răspunzând la următoarele întrebări:
• Care este numărul de acțiuni, back link-uri și mențiuni primite de conținutul dvs. primit prin intermediul canalelor sociale?
• Ce fel de trafic este generat de către conținutul dvs. pentru site-ul dvs. si care sunt articolele cele mai populare?
• Care este numărul de persoane care vizionează
videoclipurile pe YouTube?
o asculta podcast-uri?
o vizionează prezentările dvs. SlideShare?
• Conținutul dumneavoastră are un impact clar pentru motoarele de căutare, și sunteți cotat mai bine pentru cuvintele cheie și expresiile pentru care afacerea ta a devenit cunoscuta?
• Publicațiile relevante din industrie, site-uri web și blog-uri, includ sau prezinta conținutul dvs.?
• În esență, se abonează oamenii la conținutul dvs., și lista de adrese de e-mail ale abonaților se mărește ca urmare a eforturilor dumneavoastră?

4.2. Măsurarea rezultatelor sociale
Măsurarea eficienței dumneavoastră legate de prezența dumneavoastră socială se poate face, de asemenea, într-o serie de moduri, inclusiv:
• numărul de urmăritori, conexiuni și aprecieri acumulate de marca dumneavoastră pe diferite canale sociale – și dacă aceste numere sunt în continuă creștere
• nivelul de implicare cu clienții actuali și potențiali
• capacitatea dumneavoastră de a contacta si dezvolta relații cu influenceri-cheie din domeniul dvs.,
• dacă publicul vă promovează și/sau vă recomandă pe Twitter, Facebook și alte canale.

4.3. Măsurarea profilului și a credibilității
Puteți să vă faceți o idee corectă a credibilității începând să vă măsurați performanța, ținând cont de următoarele întrebări:
• Vizibilitatea, impactul și influența mărcii dumneavoastră sunt sporite, iar acest lucru duce la perspective offline, cum ar fi discursurile și prezentările în sala de consiliu pe temele pentru care doriți să fiți cunoscuți?
• Vedeți deschideri de PR crescute, cum ar fi:
o Aveți cereri de interviuri sau sunteți citat de la jurnaliști, bloggeri, creatori de podcast?
o Vi se solicită furnizarea de comentarii blog sau judecăți de opinie în publicații semnificative pe și offline?

4.4. Alegerea instrumentelor adecvate de monitorizare și măsurare
Există o mulțime de platforme și instrumente (gratuite și plătite) disponibile pentru a monitoriza, analiza și măsura activitatea de marketing social media și de conținut. Potrivit australian Victoria State site-ul guvernamental, unele dintre cele mai populare instrumente sunt:
Instrumente gratuite:
• Google Analytics: măsoara site-ul dumneavoastră și blog-ul de trafic
•Twitter Analytics: oferă informații Twitter
•Facebook Insights: Instrumente de analiza înglobate in canalele respective
•Google Alerts: vă avertizează despre orice menționează on-line referitoare la dvs.

• Alerte Talkwalker: vă avertizează cu privire la orice mentiuni online.
Instrumente cu opțiuni plătite:
• Mențiuni: include mențiuni online – gratuit cu opțiuni plătite
• Hootsuite: măsurarea analizei social media – gratuit cu opțiuni plătite
•Tweetreach: obțineți măsurarea tweet-urilor - gratuit cu opțiuni plătite
•Sprout Socia: măsurați angajamentul social media - proces gratuit, atunci este plătit.
Este important să stabiliți ceea ce încercați să realizați și apoi să implementați măsuri realiste pentru a vă ajuta să vă direcționați către obiectivele dvs.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să verificați https://www.business.vic.gov.au/marketing-and-sales/eCommerce-and-digital-technology/social-media-for-business/ways-to-measure-your-social-media-presence.

4.5. Experimentați și încercați lucruri noi
Unele lucruri vor funcționa, altele nu, așa că găsiți-le pe acelea care funcționează pentru dvs.
Utilizați conținutul planului de marketing pentru a observa următoarele:
• conexiunile pe care le faceți
• relațiile pe care le construiți
• oportunitățile care au fost create. 

Nu există nici o îndoială că social media și-a dovedit beneficiile sale în ultimele două decenii. Pentru întreprinderi, social media a creat o modalitate de a conduce mesajul unui brand către persoanele potrivite la momentul potrivit și speranța ca brandul dvs. le va atrage atenția acestora suficient de mult pentru a fi interesate, și chiar loiale pentru tot restul vieții lor.
Principalele motive pentru care a fi in social media este imperativ pentru întreprinderi, iar modul în care aceasta poate ajuta la asigurarea succesului brandului sunt după urmează:


Comunicare mai rapida, mai ușoara
Acum este mai rapid ca niciodată sa contactezi persoanele potrivite și este cu siguranță din ce în ce mai ușor, datorită faptului că mai multe persoane și branduri folosesc platforme de social media pentru a păstra legătura cu persoanele relevante pentru afacerea lor.

Networking & Parteneriate
În afară de liniile simplificate de comunicare, există, de asemenea, aspectul disponibilității generale. Construirea de relații de calitate se dovedește a fi mult mai ușor prin comunicarea structurată pe care o obținem de la social media, și dezvoltarea relațiilor cu influenceri-cheie dobândește o valoare semnificativa pentru brandul tău.
Iată câteva exemple de valoare adăugată facilitată de aceste conexiuni:
• Încredere din rețelele și partenerii de audiență ai altora.
• Realizarea de backlink-uri de calitate (care impulsionează SEO, precum și, sperăm, o sporire a referințelor vizitatorilor).
• Deschideri pentru afaceri viitoare.

Creșterea vizibilității
Există un mare potențial de valoare ce poate fi dezvăluit prin intermediul canalelor de social media, în afară de networking și de backlink-urile produse de parteneriate.
În plus față de valoarea SEO, dobândita prin adăugarea de backlink-uri de calitate la site-ul brandului dvs., social media lansează, de asemenea, semnale de relevanță și alte semnale către motoarele de căutare, ar fi Google pentru a se asigura ca ceea ce este conținut popular este în mod clar detectabile și ușor de partajat.
Deci, cu toate ca partajările din social media nu funcționează ca backlink-uri reale cu valoare deplina, oamenii, brandurile si webmasteri / specialiștii de marketing care pot vedea conținutul brandului prin intermediul social media, se pot raporta foarte probabil la conținutul brandului dumneavoastră (deoarece este conținut de calitate, oferind valoare reală), și aceste backlink-uri ar avea cu siguranță valoare reală.


Creșterea traficului pe website
Social media este destinat să ajungă la diverse audiențe într-un mod prietenos, util și plăcut, precum si sa direcționeze acei potențiali clienți cu care, poate, nu ați fi avut vreodată șansa de a interacționa mai devreme, pentru a va cunoaște si a încerca afacerea dumneavoastră.

Feedback-ul clienților
În lumea afacerilor, vânzărilor și profiturilor, indiferent de activitatea dumneavoastră și pentru cine practicați marketing-ul și catre cine vindeți, accentul trebuie să fie întotdeauna pus pe client.
Iar succesul, atât digital, cât și convențional, este atins prin înțelegerea – și furnizarea – a celui mai bun serviciu pentru clienți realizabil și prin a face tot ce vă stă în putere pentru a vă asigura că potențialii clienți și clienții au cea mai plăcută experiență cu compania dvs.
Social media ne ajută să păstrăm această reputație oferindu-ne platforme unde putem interacționa direct cu clienții noștri într-un mod neutilizat până acum. Asta înseamnă, de asemenea, ca feedback-ul clientului ne este oferit in mod real direct de la sursă, mai repede decât oricând înainte (și adesea intr-un mod destul de direct, de asemenea). Clienții pot publica acum feedback-ul real în timp real, ceea ce nu obișnuia sa se întâmple înainte, dar este ceva ce întreprinderile au încercat să obțină de o lungă perioadă de timp.

Impresionați clienții potențiali
Menținerea în mod constant a reputației respectate a mărcii dvs. este ocazia de a face o buna impresie asupra potențialilor clienți prin maniera in care ați gestionat alte interacțiuni, fără legătură cu clientul
Oamenii apelează în mod obișnuit la social media și la review-uri pe site-uri online pentru a-si face o idee despre cine este o anumita firma cu adevărat. La fel ca vânzătorii, consumatorii folosesc social media ca un instrument pentru a-i ajuta în a face alegeri mai bune pentru achiziții și decizii, în general.

Branding
Influența pe care o are un brand și reputația pe care a construit-o pot fi amplificate substanțial și expuse prin intermediul social media.
Fiecare platformă este distinctivă în ceea ce privește ceea ce face bine, datele demografice ale utilizatorilor și tipul de conținut (și calendarul publicării sale) pe care le vedeți postate în mod obișnuit. Mesajele fiecărei mărci ar trebui să fie personalizate în consecință.
Puteți să vă afișați cultura și personalitatea mărcii, să vă evidențiati fata de restul firmelor pentru calitățile care vă fac brandul diferit, să atrageți personal nou, valoros și să vă dezvoltați și mai mult afacerea.

Urmăriți-vă concurența
Canalele de social media ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a păstra legătura nu numai cu alte tactici și practici de marketing, ci și cu abordările utilizate de concurenții direcți.
Și putem învăța multe de la ceilalți parteneri de pe piață. Concurenții noștri încearcă sa facă aceleași lucruri ca noi (sa își construiască și sa păstreze reputația de brand și în cele din urmă sa își vândă produsele sale / servicii), astfel încât este important pentru noi să monitorizam și să aflam moduri in care afacerile noastre își pot îmbunătăți educarea și divertismentul utilizatorilor, precum și lucrurile pe care brand-ul nostru le face bine, și modalități de îmbunătățire.

Conținutul generat de utilizatori și crowdsourcing pentrul idei
Conținutul generat de utilizator și crowdsourced nu este doar gratuit și unic; poate fi, de asemenea, remarcabil.
Social media ne permite să solicitam acest conținut generat de utilizator, și să-l primim cu promptitudine, dar este mai mult decât atât.
Majoritatea brandurilor vor avea oameni care își postează conținutul lor cu hashtag-uri speciale. Deci, marca nu este doar primirea de conținut; conținutul este de fapt postat peste tot pe rețelele sociale și este echipat cu hashtag-uri necesare și alte "cerințe" (care cuprinde de obicei următoarele marca, partajarea direct cu un anumit număr de conexiuni, și o mulțime de alte lucruri).

Cum sa profitam la maximum de Social Media

Fiecare afacere are propriile sale scopuri și moduri în care măsoară succesul.
Social media poate ajuta la realizarea acestor obiective, dar cel mai important lucru este să rămânem la elementele de bază și să le folosească în maniere care ajuta brand-ul prospera.
Fiecare marcă este distinctivă. Lasă-ți o scânteie pe social media 

Reputația online, sau reputația electronică, este reputația unei întreprinderi, a unei persoane, a unui produs, a unui serviciu sau a oricărei alte componente de pe Internet și platforme digitale.
Această reputație online este afectată de conținutul distribuit de o companie, de răspunsurile și relațiile cu utilizatorii web, de activitatea pe rețelele sociale etc.
Pentru brandurile de e-commerce, reputația online este esențială, ținând cont de faptul că poate afecta fiabilitatea și imaginea magazinului lor online.

Simon Wadsworth, managing partner la Igniyte, o agenție de management al reputației online din Marea Britanie, indică conținutul media negativ ca fiind un motiv pentru care mărcile pierd clienți potențiali.
"Când oamenii caută branduri online, au tendința de a căuta parafe de credibilitate", a declarat Wadsworth. "În cazul în care vor găsi ceva negativ, acest lucru ar putea însemna ca afacerea nu va beneficia de o mulțime de accesări de la persoanele care vor fi descurajați sa folosească acel serviciu."
O singură referință negativă în mass-media poate descuraja utilizatorii să achiziționeze un produs sau un serviciu de la o companie.
Prin monitorizarea frecventă a referințelor media, companiile pot preveni pierderea potențială a unui număr considerabil de noi potențiali clienți de afaceri.

Creșterea social media oferă, de asemenea, unele avantaje pentru întreprinderi. Social media oferă companiilor posibilitatea de a avea conversații la prima mână cu clienții, spune Shannon Wilkinson, CEO la Reputation Communications, o agenție de management a reputației din New York.
"Social media permite companiilor să participe la conversații despre produsele, serviciile și domeniile lor. De asemenea, le permite să monitorizeze aceste conversații pentru a se asigura că pot fi părtași la ele", a declarat Wilkinson.
Cu social media, companiile sunt capabile să reacționeze și să răspundă rapid la întrebările sau observațiile consumatorilor, permițându-le să participe la o conversație care ar putea să nu fie disponibilă pe un blog sau pe un website de recenzii.

Gestionarea reputației online ( Online Reputation Management) ajută companiile sa își stimuleze vânzările.
Deși susținerea unei reputații pozitive de brand pare a fi un proces continuu, considerabil, el poate genera rezultate evidente.
Un sfert dintre utilizatorii marketingului digital (25%) au afirmat că principalul efect al alocării resurselor către ORM este o creștere a vânzărilor.

Aflați mai multe despre Online Reputation Management aici.

Nu uitati

''O reputatie buna limiteaza ezitarea clientului in cazul in care acesta vede vreun comentariu sau review negativ cu privire la companie."

Andy Beal, Reputation Refinery

T

Co-finanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene

”Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”

This is an Open Educational Resource developed in 2019 within the framework of EIDE Project 
Design by KLEINON